Yoga.

Het Pad van de Zelf, door de Zelf, naar de Zelf.

Yoga

Bij Yoga wordt al snel gedacht aan jezelf in de knoop leggen.
Dit is slechts een klein onderdeel. Yoga biedt je door het verbinden van lichaam en geest een pad dat naar geluk, gezondheid en persoonlijke kracht kan leiden en sluit daarom mooi aan bij vitaliteit.

De werking en gezondheidsvoordelen van deze ruim 5000 jaar oude filosofie wordt door steeds meer wetenschappelijk onderzoek onderbouwd.
yoga-docent

Plezier

Volgens veel hieronder benoemd onderzoek is één keer per week al genoeg om je voordeel er mee te doen.
Je hoeft dus niet net als monniken met volledige toewijding en een ijzeren discipline dagelijks met yoga bezig te zijn. Het draait ook vooral om het leven in het moment, in het nu, en hier het plezier in te ervaren.

De Wetenschap

  1. Deze meta-analyse over 42 studies laat zien hoe Yoga o.a. door het reguleren van het sympathische zenuwstelsel Stress tegen gaat.
  2.  Een andere meta-analyse bekijkt 12 Yoga onderzoeken en associeert het beoefen van Yoga met een verbeterde gezondheid gerelateerde kwaliteit van leven en mentaal welzijn.
  3. Deze herziening van 15 studies stelt dat Yoga een behulpzame manier is om je immuunsysteem te versterken en ontstekingen in het lichaam te verminderen.
  4. Er zijn case studies die aanwijzen dat Yoga je gezonder ouder helpen te worden en langer ‘jong’ te blijven.
  5. Studies tonen aan dat Yoga de slaapkwaliteit verbeterd en kan helpen bij insomnia.
  6. Onderzoek toont aan dat Yoga een makkelijke manier is om gezondheid op de werkvloer te bevorderen.
  7. Deze meta-analyse zag grotere vermindering in depressie en angst dan bij reguliere behandeling.
  8. Deze herziening van de literatuur toont aan dat Yoga de cognitieve functie van je brein kan versterkt en beschermd tegen ouderdom.